YourVitalBody

YourVitalLife                                            

 Bridget Jones   

Een paar weken geleden sprak ik met mijn dochter af om samen naar de bioscoop te gaan. Eerst allebei nog even hard werken, en dan….zondag, tijd voor ontspanning.  

We kozen voor de film Bridget Jones baby.  Een hype op dit moment, die wij beslist niet aan ons voorbij wilden laten gaan.  

In 2001 zag ik de eerste  film over Bridget Jones:  Bridget Jones diary.  Een mooie, lichtvoetige film over een vrouw die wat onzeker in het leven staat. Ze twijfelt, ze maakt fouten, maar door haar gevoel voor humor en haar passie voor de mensen met wie ze werkt, komt alles uiteindelijk toch steeds op zijn pootjes terecht.  

In de tijd van die eerste film wezen veel mensen mij erop dat ik wel iets weg had van Bridget. Ik begreep het toen niet goed: was het een compliment of…..  

Inmiddels alweer een paar jaartjes ouder,  ben ik me ervan bewust dat  er op deze grote ronde aarde geen mens zo`n warhoofd is als ik.  (nou ja, behalve Bridget dan)  

Het maakt mijn werk er niet altijd gemakkelijker op. En ook privé zie ik soms van die half meewarige, half meelevende blikken. Deze week zag ik die blikken wel een beetje erg vaak:  

Dinsdagmorgen ging ik op weg naar Barneveld om bij een groot bedrijf Powerwalk workshops te geven.  

 Powerwalk is echt een enorm leuke sport in opkomst.  In het kader van een themaweek over gezondheid, veiligheid en milieu waren er allerlei activiteiten georganiseerd onder het motto: goed bezig!  Netjes om 11.30 uur, stond ik paraat bij de receptie. Nog even in de auto gewacht want zo belachelijk vroeg komen wil ik natuurlijk ook niet. Ik stel mij netjes voor en vertel voor wie ik kom. Zie echter meteen een vragend, beetje meelevend gezicht van de receptioniste: dat is die blik, die ken ik! Het begint te kriebelen in mijn buik. `ehh..ohh..tja..moet ik..` stotter ik, rood aanlopend.. Opeens daagt het. `Het is niet hier hè? ` nog een beetje hoopvol. Maar nee, het is niet hier,  het is in Naarden, 30 km verderop, aldus de behulpzame receptioniste, die mij meteen voorziet van het adres waar ik wel moet zijn. Ik sta dus echt bij de verkeerde vestiging! Wat dom, ben er op de een af andere manier meteen vanuit gegaan dat het in Barneveld zou zijn. Ik probeer terug te denken, heb echt geen idee waarom ik dat aannam.  

Maar goed, twaalf uur aanwezig, het is nu vijf over half twaalf. Moet kunnen toch!  `Doei, bedankt hè, volgende keer kom ik hier powerwalkles geven`. De receptioniste lacht: “Graag, ik kijk er naar uit”  

Hup in de auto, hup TomTom instellen. Met mijn nu bevende handen van de stress lukt dat allemaal niet goed in een keer. Ik tik steeds de verkeerde letter in zodat ik weer opnieuw moet beginnen.Ik begin te zweten, buiten loopt de temperatuur ook steeds verder op tot liefst 23 graden zie ik op mijn dashboard. Eindelijk ben ik dan weer onderweg, snelweg op en rijden maar. Tuurlijk  kwam ik nog in een file terecht, pompiedompiedom. “Na  twee keer een verkeerde afslag  ben ik er toch heus, zonder verdere kleerscheuren stipt om 12.00 uur. Naarden blijkt een mooie, historische plaats, zodra ik  er binnen rijd komt er iets van rust over mij.   En als ik dan ook nog warm word onthaalt met een uitgebreide gezonde lunch  ben ik helemaal klaar om vervolgens lekker sportief te gaan powerwalken met het personeel.  

Ik neem me voor ( ik jok als ik zeg dat ik me dat voor het eerst voorneem) dat ik nooit, echt nooit meer zomaar aannames zal doen over the place to be. Er gaat voortaan serieus gecheckt en gedubbelcheckt worden.  

Dag drie van het powerwalkavontuur in Naarden doe ik `s morgens de keukenla open om mijn sleutels te pakken zodat ik de deur open kan doen voor de honden. Vriendlief is al weg en heeft afgesloten. Boem, gaat mijn hart, geen sleutels. Verdomme, denk ik. In het autobakje laten liggen. De reservesleutel die we na de vorige keer met ditzelfde incident binnen zouden leggen, ligt er nog steeds niet. Een sleutel bij de buren natuurlijk ook niet. Ik loop zoekend rond, je weet het nooit want mijn sleutels vind ik op de raarste plekken terug. Helaas dit keer niet. Dan zit er niks anders op dan de buurvrouw bellen, die gelukkig al wakker is, om haar door het raam mijn autosleutels te geven zodat ze de huissleutel uit het bakje kan vissen. Heel veel dank natuurlijk voor de buurvrouw die weer eens op moest komen draven. Ik maak meteen een heleboel goede voornemens voor mij en het sleutelprobleem. Niet voor de eerste keer.  

Maar al met al waren het superleuke Powerwalk dagen. Genoten heb ik van de prachtige omgeving  . Naarden is een oud vesting stadje,  waar je je even terug waant in de tijd. We liepen door een prachtig heidegebied, dat overging in weilanden met heel veel slootjes waar koeien in stonden pootje te baden. Fijne mensen leren kennen en bijzondere gesprekjes gevoerd met de werknemers. So far so good..  

De werkweek zit erop.  Het is zondag avond. Met mijn dochter heb ik afgesproken om naar de enige echte moeder/dochter film Bridget Jones baby te gaan   Ik heb gereserveerd, dochter en ik hebben om kwart voor acht afgesproken bij de bios.     

Stipt op tijd app ik mijn dochter `ik ben er al`. `Ik ben er bijna` appt ze terug. Dan komt er een appje, ‘zullen we nog even een Mac doen?” Ik denk nog, da’s een beetje ver weg, dat redden we niet. We kopen wel iets lekkers in de bios. Na nog een tijdje in de rondte te hebben gekeken, bedenk ik me dat het wel heel lang duurt voordat ze er is. Mijn dochter denkt op dat moment precies hetzelfde.  

 O jee, ik voel mijn buik kriebelen, zou het niet, hebben we niet, staat ze niet bij? Ping, zegt mijn mobiel en ik lees: “mamsie, bij welke bios sta jij eigenlijk?” ( ik ben nog steeds mamsie ondanks haar leeftijd van 22, zo lief) ` Ehh, tsss, tjee,aargh,  in Zevenaar dus! Ping..aargh “MAM ik sta in Arnhem bij de bios” Ooooh lekker dom wij! Achteraf natuurlijk heerlijk de slappe lach, wat een mutsen. Heb me wel nog even netjes afgemeld bij de film waar ik net deed of ik de blik van de kaartjesverkoopster niet zag.  

Met een grote zak chips plus m&m`s hebben we toch nog heerlijk thuis op de bank een film gekeken. Een nieuwe afspraak staat.  

Sportieve groetjes,  

Karin 

Redactie: Ilse Starkenburg

www.ilsestarkenburg.nl